← Timeline
Avatar
Tigra
Дорожна розмітка як вікі

Це я розумію, інклюзія, участь громадськості у організації власного життя. Людина не просто зробила по своєму, порушивши правила, а змінила правила і комунікувалв ці зміни суспільству, щоб всі знали, чого очікувати на цій ділянці дороги. З Вікіпедією якось виходить наповнення її корисними знаннями, хоча редагувати може в принципі будь-хто. Чому повинно бути інакше з дорожньою розміткою?

(Коментатори розділилися на тих, хто шукає в діях DIY-розмітувача раціо, і хейтерів, "нє положено")

Забрати права, що це за люди яким закон не писаний? 🤦‍♀️

Дорожна розмітка існує, щоб усі учасники руху знали, чого очікувати на той чи інший ділянці дороги. Тобто це інструмент комунікації в суспільстві, а не інструмент управління. Чому вирішувати повинна якась шишка в ДАІ, а не той, хто реально користується цією дорогою?

Прямая демократія в дії!

Це можна назвати тактичним урбанізмом?

Спонтанні порядки в дії

«Я завжди так їздив і буду їздити!»

Правильно, якщо якісь зміни впроваджуються зверху, вони повинні бути Парето-ефективними: вони не повинні погіршувати чиїсь становище і порушувати привілеї, які в козаків були од віку 🙂

https://hmarochos.kiev.ua/2023/02/23/uzhgorodecz-zamalyuvav-podvijnu-suczilnu-shhob-zruchnishe-povertaty-do-budynku/

Ужгородець замалював подвійну суцільну, щоб зручніше повертати до будинку -…
В Ужгороді чоловік замалював подвійну суцільну смугу, аби полегшити поворот до свого будинку, повідомив місцевий журналі…
ХмарочосHMAROCHOS.KIEV.UA
To react or comment  View in Web Client
Comments (2)
Avatar

По хорошему, дорожная разметка не должна зависеть от чьего-либо указания. Она должна однозначно определяться из того, как идёт дорога.

Avatar

Ну, вряд ли существует однозначный оптимум разметки. Как минимум из-за того, что оценочную функцию невозможно определить, исходя из конфликтующих мнений стейкхолдеров.

To react or comment  View in Web Client