← Timeline
Avatar placeholder
tigra
"михалковский" налог в Украине

Украинское правительство вводит "налог" на смартфоны, планшеты, телевизоры и бумагу, как то, с помощью чего может потребляться скопированный без уплаты роялти авторам контент и собирается перераспределять его через специальные колхозы авторов контента. Что приведёт к завышению цены на гаджеты на 10-20%.

Коментарий Сергея Рачинского:

"З позиції права, не існує жодної "інтелектуальної власності". Інститут права власності поширюється виключно на фізичні об'єкти. Щодо ідей і творів не існує дефіциту, а отже не виникає необхідність вирішувати потенційні конфлікти шляхом правових процедур. Більше того, ви не можете створити "шедевр" - цінність твору надають інші люди, які оцінюють його у суб'єктивний спосіб. Автор немає права власності на думки і оцінки інших людей, а тому втрачає сенс грошова оцінка компенсації за відтворення творів і ідей. Той, хто відтворює ідею чи твір, здійснює це власними ресурсами і за власний кошт, а отже автор не може заборонити це іншим людям, без встановлення права "власності" на них і їхні ресурси. Держава "захищає" інтелектуальну власність саме тому, що не визнає права власності людини на саму себе і свої ресурси. З нами поводяться, як з рабами.

Культ інтелектуальної власності є видумкою державних регуляторів, які просто хочуть отримувати гроші за "захист" права від відтворення, яке раніше стримувалося технологічними обмеженнями, а в цифрову епоху є майже безкоштовним і загальнопоширеним, а держава на рівному місці створює "злочинців", яких невідомо за що переслідує і карає. Наука і бізнес в ринкових умовах вже давно почали відмовлятися від патентів, але чиновники стоять на "захисті прав" і заважають поширенню знань і культури.

(c) sergiy rachinsky"

😠1
To react or comment  View in Web Client