← Timeline
Avatar
Tigra

Ось таке прочитав: "Коли немає офіційної інформації від представників влади, то новинний вакуум заповнюють ті, хто вигадує дані", — голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов".

Що я з цього думаю. Представники влади як раз створюють і підтримують "новинний вакуум", заповнюючи інформаційний простір пропагандою, політичним спамом та відвертими фейками. Саме нестримний розгул представників влади, які генерують фіктивні новини з фіктивних подій, розв'язує руки різним "вигадувачам даних".

Голова комісії живе у координатах радянського минулого, коли всі новини надходили тільки від державного начальства, бо діяльність людей була жорстоко обмежена і виглядала рутиною, яка не варта уваги. До того ж, обсяг каналів поширення інформації було обмежено і вони суцільно контролювалися владою.

Зараз діяльність людей також обмежена начальством, але воно втратило контроль за каналами поширення новин. Обмеженість новин - наслідки придушення державою економічної діяльності людей, яким залишається лише коментувати і оцінювати все що відбувається навколо, користуючись відносно вільними каналами на кшталт соцмереж. Це і дратує начальство.
-- Сергій Рачинський

👍💯3
To react or comment  View in Web Client